Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

eTwinning L.I.F.E -"Το λεξικό του δάσους"

Τον Οκτώβρη 2021 προσεγγίσαμε τη θεματική "Το Δάσος" και οι δραστηριότητές μας κινήθηκαν γύρω από αυτό  δημιουργώντας έτσι την βάση του eTwinning έργου μας «L.I.F.E.: Little Inventors save Forest Ecosystems», το οποίο διαπραγματεύεται την προστασία και την διάσωση του δάσους μέσω σημαντικών  εφευρέσεων.

Σχετικά με την ιστορία του έργου:

«Ένα σμήνος κουκουβαγιών ξεφεύγει  μετά βίας από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο δάσος και αναζητά  καταφύγιο. Κάθε πουλί προλαβαίνει και παίρνει μαζί του ένα αντικείμενο από το δάσος και καταφτάνει στα σχολεία μας. Αυτά τα αντικείμενα είναι κομμάτια μεγάλων εφευρέσεων τα οποία κάηκαν στη φωτιά. Οι μαθητές μας καλούνται να βοηθήσουν ανακαλύπτοντας  6 σημαντικές εφευρέσεις μέσω της διερεύνησης. Στη συνέχεια θα τις  επανασχεδιάσουν και θα τις  χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν τις κουκουβάγιες να φέρουν εις πέρας το σχέδιo διάσωσης του δάσους.»

Μία από τις δραστηριότητες η οποία έλαβε μέρος στις τάξεις μας ήταν η δημιουργία συνεργατικού λεξικού με τα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία του etwinning έργου μας «L.I.F.E.: Little Inventors save Forest Ecosystems».

Οι μαθητές όλων των σχολείων συνελέξαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους  αντικείμενα του δάσους τα οποία τοποθετήθηκαν σε ένα κοινό ηλεκτρονικό λεξικό. Έπειτα ηχογράφησαν στην γλώσσα τους καθώς και στα αγγλικά τις ονομασίες των αντικειμένων.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το λεξικό μας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου