Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Αξιολόγηση του "Literacy everywhere" eTwinning project

Μετά από μακρά απουσία λόγω του Covid και των διακοπών του Πάσχα, καταφέραμε να συγκεντρωθούμε και να ολοκληρώσουμε τις ενέργειές μας τόσο για τον διαδικτυακό εκφοβισμό όσο και για το τελικό κουίζ αξιολόγησης του προγράμματος που έδειξε πραγματικά ότι τα παιδιά κατανόησαν πολλές πτυχές του γραμματισμού στα μέσα και της παραπληροφόρησης.

Οι εκπαιδευτικοί συνεργάτες του προγράμματος συνδημιούργησαν ένα κουίζ για την εκπαίδευση των παιδιών ενάντια στον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Το κουίζ ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια της τάξης και έγινε αντικείμενο συζήτησης προκειμένου να προστατεύσουμε τους μαθητές μας από αυτή τη μορφή εκφοβισμού που επίσης εντάσσεται στον γραμματισμό στα μέσα.

Αξιολόγηση του προγράμματος από τους μαθητές
Το παρακάτω γράφημα είναι ένα ανεστραμμένο τρίγωνο. Καθώς ανεβαίνουμε σε κάθε επίπεδο, οι πληροφορίες αποσυνδέονται περισσότερο από την πραγματικότητα. Οι μαθητές εκτίμησαν σωστά όλες τις πληροφορίες του τεστ, αποτέλεσμα της εμβάθυνσής τους στο αντικείμενο της παραπληροφόρησης μέσω του προγράμματος "Literacy everywhere".
The chart is based on Abbie Richards



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου