Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

"Around the world ... Again" etwinning project

 Η συμμετοχή μας στο 3ο για τη σχολική χρονιά 2021-2022 etwinning πρόγραμμα "Around the world... Again", προέκυψε μετά την επιλογή του σχολείου μας ως ένα από τα ωφελούμενα σχολεία της δράσης STEM 3.0 του Etwinning, λόγω της εθνικής ετικέτας ποιότητας που απέσπασε την προηγούμενη χρονιά το έργο μας με τίτλο: "Wearing my mask I can..."

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα ταξίδι στα χνάρια του Φιλέα Φογκ μέσα από έναν μακρινό συγγενή του που ζει σήμερα.

Το σενάριο έχει ως εξής:

Πριν από σχεδόν 150 χρόνια ο Φιλέας Φογκ έστειλε ένα γράμμα στον κύριο Τζον, τον άνθρωπο που κατασκεύασε το σεντούκι που πήρε μαζί του στο θρυλικό του ταξίδι σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά του για ένα τόσο ωραίο και ανθεκτικό σεντούκι. !

Ο Fin, ένας μακρινός συγγενής του Mr John's, ανακαλύπτει αυτό το γράμμα και, γοητευμένος από τη μεγάλη ιστορία του Phileas Fogg που κατάφερε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο σε μόλις 80 ημέρες, θέλει να μάθει περισσότερα... Πώς; .... όπου? .... πότε? .... Γιατί? .... είναι μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν και ζητούν απαντήσεις...

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του ανακαλύπτει λίγα στοιχεία που θα φωτίσουν αρκετές πτυχές της γνωστής περιπέτειας….

Η περιπέτεια ξεκινά όταν ο Φιν βρίσκει ένα ευχαριστήριο γράμμα που ο Φιλέας Φογκ έστειλε στον προπάππου του. Διαβάζουμε το γράμμα και βλέπουμε το χάρτη που του πρόσφερε

Οι σκέψεις μας για την απόφασή του να μάθει περισσότερα γι αυτό το ταξίδι
Μα...... ποιος ήταν ο Φιλέας Φογκ;

Και γιατί ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο σε μόλις 80 μέρες;;;

Γνωρίζουμε το Φιλέα Φογκ και το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο!
....και συγκεντρώνουμε πληροφορίες για τις χώρες του κόσμου που επισκέφτηκε. Εμείς συγκεντρώσαμε πληροφορίες με τη βοήθεια των γονέων για την Ινδία. 
(κλικ στην εικόνα)

Και αφού παρακολουθήσαμε ένα ενημερωτικό βίντεο για την Ινδία, σχεδιάσαμε τη διαδρομή προς τον λαβύρινθο για να βοηθήσουμε τον Φιλέα Φογκ και την παρέα του να φύγουν από την Ινδία για να ταξιδέψουν ξανά σε όλο τον κόσμο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου