Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Αξιολόγηση του έργου "Wearing my mask I can..."

 


Το έργο "Wearing my mask I can..." ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2021 και αξιολογήθηκε από τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Η ώρα των μαθητών

Τα σχόλια των μαθητών για το κατά πόσο τους άρεσε το πρόγραμμα ήταν πέρα για πέρα θετικά! Η δράση που ξεχώρισαν ιδιαίτερα ήταν η κατασκευή μάσκας από διάφορους πολιτισμούς στα πλαίσια της δράσης του Ιανουαρίου και με πολύ μικρή διαφορά η δραματοποίηση των μύθων, η οποία διεξήχθη σε εορταστική ατμόσφαιρα κατά το άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα. Σε ποσοστό 73,2% τα παιδιά απάντησαν πως η προστατευτική μάσκα που φορούσαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και της υλοποίησης του προγράμματος, δεν τα εμπόδισε να συμμετέχουν στις δραστηριότητες. Σε ποσοστό 1,9% απάντησαν πως η μάσκα τα εμπόδισε να συμμετέχουν, ενώ σε ποσοστό 8,9%  απάντησαν πως η μάσκα τα εμπόδισε να συμμετέχουν λίγο. Οι μαθητές δήλωσαν στην πλειοψηφία τους ότι πλέον γνωρίζουν περισσότερες πληροφορίες για τα είδη μάσκας που υπάρχουν και τον τρόπο και τις συνθήκες χρήσης τους ενώ στην ερώτηση που έπρεπε να επιλέξουν ως προς τις τηλεδιασκέψεις και τα online παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν δήλωσαν ότι τους άρεσαν εξίσου και τα δύο

 

Η γνώμη των γονιών

Οι γονείς δήλωσαν στην πλειοψηφία τους ότι τα παιδιά τους μετέφεραν τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα με χαρά και ενθουσιασμό. Θεωρούν ότι το πρόγραμμα προσεγγίστηκε επιτυχημένα τόσο μέσα από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν όσο και μέσα από τη συνεργασία που αναπτύχθηκε με τα άλλα νηπιαγωγεία. Όσον αφορά στα οφέλη που αποκόμισαν τα παιδιά τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα σημείωσαν την ανάπτυξη συνεργασίας για την επίτευξη κοινών στόχων μεταξύ των παιδιών, τη γνωριμία και επικοινωνία με άλλα παιδιά σε περιβάλλοντα που υποστήριζαν την εξ αποστάσεως επικοινωνία, την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και εμπειριών καθώς και την επαφή με τις νέες τεχνολογίες. Φυσικά η πρόθεσή τους για μελλοντική συμμετοχή των παιδιών τους σε πρόγραμμα eTwinning ήταν ομόφωνα θετική.

 

Η άποψη των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αποκόμισαν θετικές και ευχάριστες εμπειρίες από το πρόγραμμα που κατά πλειοψηφία ικανοποίησε τις προσδοκίες τους. Αυτό το γεγονός δηλώνει και η θετική διάθεσή τους στην ερώτηση αν τους άρεσε το πρόγραμμα. Στην ερώτηση αν επιτεύχθηκαν οι στόχοι του, απάντησαν θετικά σε ποσοστό 90,9% ,ενώ σχετικά με το θέμα της συνοχής του προγράμματος και κατά πόσο αυτό επηρεάστηκε από την εξαε όλοι τους υπογράμμισαν το γεγονός της διαρκούς προσαρμογής και ευελιξίας που επιδείξαμε προκειμένου να μην ανατραπεί η συνθήκη και ο αρχικός προγραμματισμός. Για το σκοπό αυτό άλλωστε όπως όλοι τους συνηγόρησαν δεν υπήρξαν ανολοκλήρωτες δραστηριότητες. Όλοι τους υπογράμμισαν με θετικά πρόσημα την επαγγελματική ανάπτυξη, το εμπλουτισμό των γνώσεων από τη συνδιαλλαγή με τους συνεργάτες με τους οποίους συνεργάστηκαν άψογα, την ανάπτυξη δεξιοτήτων που σχετίζονται με εργαλεία ΤΠΕ καθώς και την βελτίωση των εκπαιδευτικών πρακτικών. Με χαρά θα δήλωναν συμμετοχή σε μελλοντικά προγράμματα eTwinning και θα συνιστούσαν το ίδιο και σε άλλους συναδέλφους τους. Όσον αφορά στα οφέλη που αποκόμισαν τα παιδιά από τη συνεργασία τους με τα παιδιά άλλων νηπιαγωγείων όλοι τους θεωρούν ότι επωφελήθηκαν σε ποσοστό 100%.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου